• Om alle hardwerkende vrijwilligers en mantelzorgers in de gemeente Brummen in het zonnetje te zetten, organiseren  m.m.v. Bibliotheek en Sportkompas op vrijdag 21 juni 2019 een groots festival met workshops, een belevingsmarkt voor vrijwilligerswerk, sportclinics en een foodplein met foodtrucks, theater en muziek.

Hoeveel vrijwilligers er in de gemeente Brummen zijn is niet bekend. Toch kan je ervan uitgaan dat bijna ieder huishouden wel iemand heeft die zich vrijwillig inspant. Het gaat ons niet alleen om vrijwilligers die als vrijwilliger staan ingeschreven want je kunt bijvoorbeeld ook luizenmoeder op school zijn, penningmeester bij een club zijn of weleens de boodschappen voor de buurvrouw doen.

Kortom, iedereen is welkom!

Het festival is in en rondom de Bibliotheek en Plein 5  in Brummen van 15.00 tot circa 20.30 uur. Om 15.00 uur wordt de dag feestelijk geopend door Wethouder Pierik en om 15.30 uur start de eerste workshopronde.

Tot en met 31 mei kunnen vrijwilligers en mantelzorgers zich via www.welzijnbrummen.com opgeven voor de workshops (maximaal 2 per persoon).

Voor alle andere belangstellenden geldt "loop gewoon even binnen!" Neem een kijkje op de (vrijwilligers) belevingsmarkt, doe mee aan een sportclinic op het grasveld en laat gelijk een profielfoto maken door een professionele fotograaf. Voor theater, een hapje, een drankje en de muziek moet je op het foodplein zijn!