• Sportclub Brummen staat 'Schouder aan Schouder' met haar sponsoren

    10 mei 2020
  • We leven momenteel in een bizarre periode. Menigeen omschrijft het als de zwaarste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Een ieder heeft betere tijden gekend, zo ook de lokale sponsoren van Sportclub Brummen. Deze sponsoren die in goede tijden altijd klaar staan voor onze plaatselijke voetbalvereniging. Op initiatief en onder leiding van de Activiteitencommissie van Sportclub Brummen is begin april de actie ‘Schouder aan Schouder’ opgezet. Deze actie bestond uit een online-verloting waarbij de opbrengst van de verkochte loten voor 100% in de vorm van waardebonnen werd besteed bij lokale sponsoren.

    Voorzitter van de Activiteitencommissie, Harry van Wijk, licht de actie nader toe: ‘in de afgelopen jaren hebben wij middels zoveel verschillende wegen kunnen rekenen op de steun van onze lokale sponsoren. In de vorm van gesponsorde prijzen voor activiteiten of giften bijvoorbeeld. Wij vonden het tijd om in deze moeilijke Corona periode iets terug te doen voor onze lokale sponsoren. Daarom heeft onze Activiteitencommissie een online-verloting opgezet. En weet u wat het mooie was? Helemaal Corona-proof!’. Deze online-verloting werd aangeboden aan de leden van Sportclub Brummen. Zij konden gedurende een maand lang op digitale wijze loten kopen en zo aanspraak maken op één van de fantastische prijzen. De prijzenpot bestond volledig uit waardebonnen die de organisatie heeft aangeschaft bij haar lokale sponsoren welke consumentenproducten verkochten. De organisatie benadrukt dat het essentieel was dat de sponsoren consumentenproducten verkopen. Een waardebon van een fabriek is natuurlijk lastig te besteden. Op deze wijze werd 100% van de opbrengst omgezet in prijzengeld. In welke loterij maakt u dat tegenwoordig nog mee?

    Op vrijdagavond 1 mei om klokslag 20.00 uur werd begonnen met de trekking van de verloting, die plaats vond bij Primera XL Brummen, één van de sponsoren. De loting was vooraf groots gecommuniceerd via de sociale media kanalen van de vereniging en daardoor live via YouTube te volgen. Onder toeziend oog, maar op anderhalve meter afstand, van de lokaal ingevlogen notaris Gerrit Kempes belandden er ruim 1.000 loten in de grabbelton. Presentator Arjan Eikelboom trok vervolgens 45 verschillende loten uit de koker en voorzag daarmee tientallen winnaars van prachtige prijzen. De hoofdprijs ging naar Willie Janssen, de tweede en derde respectievelijk naar Thea Timmer en Job Heinen. De winnaar van de hoofdprijs mocht als eerste één van de sponsoren kiezen en daarvoor ter waarde van zijn of haar prijs een waardebon in ontvangst nemen. De tweede winnaar volgde, net zo lang totdat alle sponsoren één keer aan bod waren gekomen.

    De Activiteitencommissie blikt terug op een fantastisch geslaagde actie. Het is mooi om in deze periode wat terug te doen voor de plaatselijke groenteman of het restaurant op de hoek dat in goede tijden altijd voor ons klaar staat. Letterlijk: ‘Schouder aan Schouder’!