• SJO Oeken-Brummen VR1 verslaat RKHVV op eigen bodem

15 sep 2020
  • Met de laatste wedstrijd voor de beker is de voorbereiden aan het einde gekomen van de dames. Met de eerste twee wedstrijden verdeeld over 1 winst en 1 verlies staat vandaag de pittige klus tegen misschien wel de titelfavoriet van de competitie voor de boeg.

Waar de eerste twee wedstrijden iedereen merkte en voelde dat het nog echt wennen was aan elkaar was er vandaag maar 1 opdracht, werken als team. De opdracht was samen goed voor de dag komen, met elkaar dat stapje extra willen zetten maar vooral voor elkaar.

Na het eerste fluit signaal was vrij snel duidelijk dat het team er zin in had, de boodschap was duidelijk en goed over gekomen. Voor elke meter werd gestreden en voetbaltechnisch was SJO meer dan gelijkwaardig. Daar waar eenieder in het veld zijn opdracht prima uitvoerde verliep de eerste 20/25 minuten prima. De bal deed het werk er werd van achteruit gevoetbald met het sterk spelende centrale duo Kelly en Tessa die elkaar steeds beter aanvoelen. Daar waar RKHVV af en toe gevaarlijk dreigde te worden stonden onze backs Elise en Marloes elke keer als helpende hand klaar.

Na ongeveer 25 min bleek een fantastisch schot van Danique niet houdbaar voor de keeper, een mooi geplaatste krul ging in de bovenhoek, het doelpunt van afstand bij de Graafschap was bijna net zo mooi als deze. Toch wel onverwacht maar zeker gehoopt verdient op 1 – 0.

Het plan op het middenveld werd prima uitgevoerd door Jaimy, Giada en Kirsten. Laatstgenoemde speelt normaal rechtsback maar Kirsten heeft laten zien ook prima op het middenveld uit de voeten te kunnen.

Weer een fantastische goal van afstand door de altijd dreigende Maureen bracht 2-0 op het scorebord. Wederom was de tweede goal van de Graafschap een voorbeeld maar van onze spits was deze net mooier. De dreiging vanuit middenveld naar voren was goed, met veel beweging, creativiteit en D-Ran zoals we dat noemen kwamen Danique en Britt elke keer door. De tegenstander ging zelfs aanvalsters om turnen tot verdediger aangezien onze aanvalsters ongrijpbaar waren.

De kwaliteiten van de tegenstander werden eind tweede helft zichtbaar toe bij ons de vermoeidheid wat op kwam zetten. Met 2 doelpunten in 10 minuten met lopende mensen en veel beweging werd het net gevonden. Ruststand 2-2 waar we van tevoren blij mee waren geweest waar we nu wat teleurgesteld de rust in zijn gegaan. De krachten kwamen terug de gretigheid begon te groeien en drang om resultaat te boeken werd groter door het geloof als team.

De tweede helft begon gelijkwaardig Kim deed het prima als invaller op rechtshalf. De tegenstander had iets meer overwicht en dat resulteerde in een paar redelijke kansen. Met name de wissel van keepster deed de aanval bij RKHVV opleven. Gelukkig stond de betrouwbare Charlie een aantal keer prima te keepen en zorgde ervoor dat er geen voorsprong kwam voor de tegenstander. Toch bleef Brummen gevaarlijk met een aantal uitbraken. Net toen Maureen leeg was kon ze nog 1 keer op wilskracht door de verdediging wurmen en schoot gecontroleerd in de korte hoek binnen. De wissel was daarna ook dik verdient. Alle speelsters hebben gestreden, Carmen die geblesseerd was maar toch even alles kon geven, Ellemijn viel prima in en laat zien prima mee te komen, onze top vlagster Silke kon nog 20 min strijd leveren voorin. Met nog een prima goal van de lichtgeblesseerd geraakte aanvoerster Jaimy werd tegen verwachting maar zo welkom de 4-2 op het scorebord gezet. Met nog 20 min te spelen kreeg RKHVV nog 1 prima kans de paal stond voor ons op de juiste plek. Een dikke pluim voor het hele team