• SJO Oeken-Brummen VR1 houdt de punten thuis

9 sep 2020
  • (SJO Oeken Brummen VR-1 – DVC’26 VR2; ruststand 0-0 eindstand 2-1)

Nadat vorige week de punten aan de Duitse grens bleven liggen, kwam vandaag de herkansing op punten in de KNVB bekercompetitie. Onze VR1 ontvingen het tweede team van de Didamse voetbalvereniging DVC’26. De meiden van Raymond moesten het stellen zonder aanvoerster Jaimy. Zij schijnt in nog een sport uit te blinken; ze moest een tennisfinale spelen. Vandaag was wel de rentree van Maureen én van Marloes; Ilse mag wegens een hersenschudding nog steeds niet spelen.

De wedstrijd begon – net als vorige week – wederom onwennig en derdeklasser DVC’26 bleek al snel een pittige tegenstander. Saillant detail; een speelster van dit team speelde bijna voor de SJO Oeken Brummen… In de eerste helft domineerden onze meiden de wedstrijd. Niet dat het allemaal al overtuigend liep, maar onze meiden konden de Didamse tegenstander goed de baas en konden af en toe kansen creëren, maar de aanvallende meiden hadden het vizier vandaag niet op scherp. Britt viel al snel uit met een hardnekkige kaakblessure na een frontale botsing met de bal. In de verdediging begint het erop te lijken dat Kirsten steeds de wat fysiekere tegenstanders aantrekt. Niet dat ze daar problemen mee heeft, in tegendeel; haar tegenstanders raken altijd best wel gauw geagiteerd door haar resolute manier van verdedigen en dat leidt altijd tot mooie duels om naar te kijken.

In de tweede helft gaven de meiden uit Didam iets meer tegengas, maar dit leidde niet tot situaties waar Charlie van wakker zou schrikken. Wel speelde Charlie de hoofdrol in het kantelen van de wedstrijd, door na vijftien minuten bij een voorzet vol overtuiging de lucht in te gaan maar de bal finaal te missen… deze eindigde achter haar in het net. Om meer druk naar voren te zetten, schoof Raymond een kwartier voor tijd Tessa door naar voren. Dit gaf al snel het gewenste resultaat; Tessa mocht al snel de gelijkmaker bijschrijven na een bekeken schot vanaf de zestien. Even later mocht Tessa ook aanleggen voor een vrije trap op de zestien. Deze krulde ze net langs de tweede paal, waar iedereen gokte op snoeihard in de korte hoek. De druk die onze meiden in de eindfase konden brengen, leidde tot diverse corners. Uit een van die corners bezorgde Tessa de bal weer netjes bij de tweede paal, waar Kelly de bal uiteindelijk alleen maar hoefde binnen te lopen; de winst was binnen!

Vandaag hielden de meiden de punten terecht thuis. Niet overtuigend veldspel, maar onuitputtelijke individuele vechtlust van diverse speelsters lag ten grondslag aan het behalen van deze winst. Het was enorm goed te zien dat Kim haar vorm krijgt in het team; zij was vandaag met name één van die speelsters die met veel vechtlust en bevlogenheid het verloop van de wedstrijd wist te bepalen. Tja en dan heb je als trainer en als team enorm geluk als je een speelster als Tessa in je team hebt. Tessa kan altijd wel spelbepalend zijn, op welke linie je haar ook neerzet!

Afijn, er zitten nu twee bekerwedstrijden op, waaruit veel lessen getrokken moeten worden. Veel tijd is er echter niet, want volgende week staat RKHVV op het programma. RKHVV is de laatste tegenstander in de beker en de eerste tegenstander in de competitie. De wedstrijd van volgende week zal dus meer inzicht geven of de VR1 klaar is voor de competitie.

SJO Oeken Brummen VR1: Charlotte Weidemann, Marloes Brom, Kelly Brugman, Silke Schijff, Britt Straatman, Danique Winters, Kirsten ter Hove, Tessa Gerritsen, Giada Mediati, Maud Middendorp, Elise Lebbink, Ellemijn Jurriëns, Carmen van Hierden, Kim Modderkolk, Maureen Barink