SJO Oeken/Brummen Nieuwjaarstoernooi 2019

Wat is er nu leuker dan het nieuwe voetbaljaar 2019 in te luiden met een ‘vier tegen vier’ Nieuwjaarstoernooi voor alle leden van de SJO Oeken/Brummen samenwerking. Op donderdag 3 januari werd er om klokslag vijf uur afgetrapt door de alle jongste leden van onze SJO. In een poule van vijf werden de kinderen gemixt en gingen de SJO Oeken/Brummen JO7 en JO8 jongens en meisjes de strijd met elkaar aan in Sportzaal Rhienderoord. Na een enerverend toernooi kwam Barcelona als winnaar uit de bus. Snel opvolgend moesten de JO7 en JO8-leden plaats maken voor de volgende lichting jonge voetballers in de leeftijdscategorie JO9 en JO10. In dit sterrenensemble waren PSG en Liverpool lange tijd aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk wist Liverpool het kampioenschap naar zich toe te trekken vanwege een beter doelsaldo. Onder toeziend oog van vele ouders mochten als laatste deze avond de MO11 en JO11 aantreden om hun voeten te laten spreken. In een toernooi waarin de winnaars van twee poules in de finale mochten bepalen wie van hen de winnaar zou worden. In deze bloedstollende finale bleek Juventus een maatje te groot voor het dapper strijdende Manchester City. Zo kwam er een eind aan een avond vol voetbalplezier waarin 120 SJO Oeken/Brummen leden voldaan en moegestreden huiswaarts keerden.

Gelukkig hoefden de overige leden van de SJO niet lang te wachten, want op zaterdag 5 januari kwam het vervolg van het SJO Oeken/Brummen Nieuwjaarstoernooi.  Ditmaal voor de JO12 t/m JO15 jongens en meiden. Met als klap op de vuurpijl tevens een toernooi voor de meiden van de MO15 t/m MO19. Om tien uur in de ochtend werd er afgetrapt door de JO12 t/m JO15-leden op Sportpark de Overkant. Europa’s beste clubs gingen in een onderling duel ‘vier tegen vier’ met elkaar de strijd aan in een veredeld miljoenenbal. Na twee uur voetballen viel in sommige poules het beslissende oordeel op basis van doelsaldo. Manchester City, Bayern München en Chelsea mochten door naar de finalepoule waar uiteindelijk Chelsea overtuigend wist te winnen. Nog geen veld verwijderd van het miljoenenbal werd door de meiden van de MO15 t/m MO19, ‘vijf tegen vijf’, hard gestreden in een toernooi met Nederlandse topclubs. De titelkandidaat Ajax wist haar naam waar te maken door ongeslagen kampioen te worden. Opnieuw bijna 90 SJO Oeken/Brummen leden zijn voortvarend aan het nieuwe voetbaljaar begonnen. Klaar om te beginnen aan de tweede competitiehelft.