• (SJO Oeken Brummen MO15-1 – Colmschate MO15-2;  ruststand 5-0 eindstand 10-0)

   

  Het begint er een beetje op te lijken dat we op de wedstrijddagen niets tekort komen voor wat betreft het weer. Na het onstuimige weer van afgelopen week, scheen vandaag wéér de zon en was het zowaar weer aangenaam toeven langs de lijn. Drie meiden op Sparta kamp en een zieke maakten dat we vandaag weer met Hella (MO13) onder de lat begonnen en met tweelingzus Jozephine en Sanne in het veld, konden we gelukkig met een goed aantal de strijd aan gaan. De drie meiden uit de MO13 hadden er al een wedstrijd opzitten tegen hun leeftijdsgenootjes van dezelfde club waar wij tegen moesten, maar hadden uit verloren met 2-1. Voor hen werd het dus uiteindelijk toch nog een leuke dag.

   

  Met het spel van de laatste wedstrijden in gedachte, begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Colmschate. Al snel bleek dat we met het goede veldspel, waar de laatste tijd ontzettend hard op wordt getraind, flink overwicht konden creëren tegen een team dat fysiek sterker was en daarnaast ook nog eens over enkele zeer balvaardige meiden beschikte.

  Vanaf de achtste minuut werd er zo’n beetje elke vijf minuten gescoord in de eerste helft; alle doelpunten kwamen uit goed veldspel, zowel uit goede opbouw als messcherpe  steekpassjes door de linies heen. Als Colmschate al wilde opbouwen of er überhaupt wilde uitkomen, stuitten zij steevast op onze stevige rotsen in de branding achterin; dat moet – denk ik wel eens –  best frustrerend zijn voor een tegenstander. Doelpunten in de eerste helft kwamen van Anna (8’ en 9’) en Jula (18’, 21’, 28’)

   

  In de tweede helft duurde het even voordat de meiden weer beseften dat ze op een voetbalveld stonden (of komt het omdat we er ook trainen…). Het duurde in ieder geval een kwartier voordat ze weer het ritme hadden van de eerste helft, maar in dat kwartier kon Colmschate – op een paar keer voor het doel van Hella verschijnen na – niets uithalen. Ook in het tweede bedrijf werd na dat eerste kwartiertje weer driftig druk gezet en gescoord; Jula (14’, 17’), Julin (25’) en Anna (30’). Bij drie van deze doelpunten was het leuk te zien dat de doelpunten bij acties van Jozephine  begonnen; naast sterk verdedigen, kwam zij na elke veroverde bal gewoon met een goede actie naar voren van waaruit onze meiden in stelling konden worden gebracht. Op de valreep naar het eindsignaal, werd ook nog eens ongelukkig hands gemaakt in de zestien door een Colmschate speelster; Aanvoerster Elianne mocht de nummer 10 bijschrijven door de toegekende strafschop te benutten.

   

  Vandaag hebben we niet alleen ruim gewonnen en de koppositie overgenomen, maar de meiden bereikten dit door sterk en evenwichtig veldspel. De kracht van het herhalen van veel trainen op snel positiespel begint zich goed uit te betalen. Het is zeker iets waar we het hele seizoen mee door zullen gaan om dit verder te ontwikkelen. Hoewel hierdoor het vertrouwen enorm groeit, blijven we er wel op hameren bij de meiden, dat zij zichzelf moeten blijven en dit ook tegen moeilijke tegenstanders (die gaan we zeker nog krijgen) moeten laten zien.

   

  Groetjes Eddy

   

  Opstelling SJO Oeken-Brummen MO15-1: Hella de Jong, Jozephine de Jong, Dione de Boer, Mare Petrie, Sophie v.d. Langenberg, Novalee Mom, Sanne Petrie, Isabel Knoppers,  Rosa Neuteboom, Julin Hendriks, Jula Gottmer, Jans Huisken, Anna Kok, Elianne Massen