• Zaterdag 03 oktober, JO11-2: match day!
    De mannen van de J011-2, Timo, Imano, Hidde, Sem, Daley, Luuk, Kamiel, Fedde, Jayden en Sjef spelen voor het eerst competitie op een half veld en zitten in een hele sterke poule. De wedstrijden waren spannend, vermakelijk, verrassend, spectaculair, goed, slecht, mooi, technisch en strijdlustig. Maar de belangrijkste wedstrijd was de laatste, tegen medekoploper Helios.

Zaterdagmorgen een druilige ochtend en de wekkertjes gaan vroeg, want er moet een wedstrijd gespeeld worden en wat voor één! We spelen om 09.00 uur tegen Helios, een lastige uitwedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd mag zich kronen tot (herfst)kampioen! Het liefst waren we naar deze uitwedstrijd gegaan met vijf volle bussen (hele families, de buurt, vrienden en vriendinnen, school, etc...), maar helaas door de aangescherpte maatregelen mochten alleen de chauffeurs/chauffeuses mee. Ik heb begrepen dat er met tossen bij ouders thuis vals is gespeeld om maar mee te mogen. Maar voor de thuisblijvers hadden wij een professionele verslaggever, DJ, entertainer, woordvoerder en voetballiefhebber bereid gevonden om een geweldig live verslag te verzorgen en ik kan u zeggen… iedereen zat op het puntje van de stoel en ik heb vernomen dat sommigen er zelfs een paar keer van af gegleden zijn.

Bij aankomst op sportpark Helios is de tegenstander al druk aan het warmlopen. We leggen de tassen in de hoek, kicksen aan, veters strak, sokken omhoog, shirt in de broek, nog een keer diep ademhalen en we beginnen met de warming up. We weten waarom we hier zijn, voor de overwinning!!

We gaan beginnen. De scheids (staat met een glimlach klaar, want het is de Week van de Scheidsrechter en een ouder heeft een heerlijke taart voor 'm gebakken, mooi ingepakt in de clubkleuren, scheids is zichtbaar blij verrast en daar doen we het voor) fluit af .
    Eerste helft; het spel golft heen en weer met kansen voor beide teams. 0-1 op inzet , 0-2 afstandsschot, 1-2 frommelgoal, 1-3 mooie aanval,  Rust. Pfff, spannend...
    Tweede helft; veel strijd en inzet aan het begin van de tweede helft. 1-4 weer een goede aanval, 2-4 en 3-4 krijgen we vlak achter elkaar te verwerken. Nog 4 minuten... de spanning stijgt, de krachten vloeien weg, iedereen is moe maar we gooien ons voor de bal, proberen er nog een sprint uit te trekken, de tegenstander op de huid te zitten en dan…. Het laatste fluitsignaal, GEWONNEN en het feestje kan beginnen. Geweldige reddingen van de keeper, sterke en krachtige verdedigers, tactisch goede renpaarden op het middenveld, doelgerichte spitsen en een super inzet en doorzettingsvermogen.. Zo word je dus verdiend kampioen. Gefeliciteerd, mannen!

Alle ouders bedankt voor de betrokkenheid, de aanmoedigingen en de leuke kampioensslingers, medaille en confetti... Het was een leuk feestje:-)

Trotse leiders Raymond en Patrick