• Persoonlijke instellingen App wedstrijdzaken

6 sep 2018
  •

Persoonlijke instellingen wijzigen van kinderen onder 16 jaar in de app Wedstrijdzaken van de KNVB en de app Voetbal.nl

Ook veel kinderen maken tegenwoordig voor wat betreft hun voetbalactiviteiten bij Sportclub Brummen gebruik van de app Wedstrijdzaken van de KNVB en de app Voetbal.nl Praktisch en handig maar hoe houd je als ouder zicht op hetgeen jouw kind doet met deze mogelijkheid om online gegevens en informatie uit te wisselen?

Korte uitleg

Eerst een korte uitleg waarom kinderen jonger dan 16 jaar de persoonlijke gegevens niet gewoon zelf meer mogen wijzigen. Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 in de app. Wedstrijdzaken van de KNVB en de app. Voetbal.nl

Ouders/verzorgers kunnen deze gegevens wel wijzigen.

Video met uitgebreide toelichting

In de video die met onderstaande link te bereiken is, wordt duidelijk gemaakt welke mogelijkheden ouders hebben en hoe zij die kunnen realiseren.

Meest voorkomende situaties

De drie meest voorkomende gevallen zijn:

1. 1.    Mijn kind heeft geen eigen telefoon. Hoe kan ik de gegevens wijzigen?

Wij raden je het volgende aan te doen:

• Neem contact op met de ledenadministratie van Sportclub Brummen ledenadministratie@sportclubbrummen.nl en geef jouw e-mailadres door. De vereniging zal dit mailadres toevoegen als primair e-mailadres en bij ouder/verzorger 1.
    • Download de app en maak een account aan door je e-mailadres te registreren.
    • Log vervolgens in en ga naar menu Instellingen -> Mijn kinderen.

Je kunt nu alles van je kind in de app zien en beheren maar ook gewoon (mocht je zelf nog voetballen) je eigen informatie beheren.

2. Mijn kind heeft een eigen telefoon, maar ik wil de gegevens beheren.

Hoe doe ik dat?

Wij raden je aan het volgende te doen:

• Neem contact op met de ledenadministratie van Sportclub Brummen ledenadministratie@sportclubbrummen.nl en geef jouw e-mailadres door. De vereniging zal dit mailadres toevoegen bij E-mail ouder/verzorger 1.
    • Het e-mailadres van je kind is het primaire adres.
    • Download de app en maak een account aan door je e-mailadres te registreren.
    • Als ouder log je nu in als toeschouwer en volg je jouw kind via favorieten.

Je kind kan nu zelf alle informatie zien, maar jij kunt zijn/haar gegevens beheren.

3. Mijn kind is 16 en beheert (voortaan) zelf zijn/haar gegevens.

Moet ik hiervoor iets instellen?

Als ouder hoef je niets te doen.

• Het e-mailadres van je kind is bekend bij Sportclub Brummen en daarmee kan hij/zij inloggen in de app. en zijn/haar gegevens beheren.
    • Als ouder kun je als toeschouwer gebruik maken van de app en je kind volgen via favorieten.

Je kind kan nu alles zien en zelf zijn/haar gegevens beheren.

Tot slot

Bovenstaande uitleg beoogt aan ouders uitleg en inzage te geven in het gebruik van de app Wedstijdzaken van de KNVB en de app Voetbal.nl door hun kinderen.

In de mogelijkheden die er zijn om hun kinderen jonger dan 16 jaar op een verantwoorde manier te laten omgaan met de informatie die wordt gedeeld via deze app’s.

Deze apps zijn in het amateurvoetbal van vandaag nodig om jou en jouw kinderen te laten genieten van voetbal bij Sportclub Brummen en bij de vele andere voetbalverenigingen in Nederland.

Heb je vragen over deze uitleg neem dan gerust hierover contact met ons op via secretariaat@sportclubbrummen.nl