• Pannenkoek voetbal SJO Oeken-Brummen MO15

25 nov 2019
  • (Eerbeekse Boys MO15-1 – SJO Oeken Brummen MO15-1; ruststand 1-0 eindstand 3-0)

Bij het afreizen naar de andere kant van het kanaal wisten we dat ons een moeilijk potje voetbal stond te wachten. Voor de beker hadden we al tegen de meiden uit Eerbeek gespeeld en gewonnen. Maar gaandeweg het seizoen zagen wij natuurlijk ook de uitslagen die de meiden uit Eerbeek hebben neergezet. Met maar 4 tegendoelpunten weet je dat er een goede keepster in het doel staat en een goede verdediging voor deze keepster staat…

Het werd een wedstrijd die Sandra en mij lieten zien dat de meiden even helemaal de weg kwijt zijn. We misten alle logica van het spel, toen we vanmiddag langs de kant stonden te kijken naar alles wat we de meiden niet hebben geleerd.

De eerste helft ging nog redelijk gelijk op, maar op slag van rust kwam er uit gefrommel bij de 16 toch een doelpunt, waarbij twee meiden van Eerbeek wel heel verdacht dicht bij de goal stonden, maar goed ook frommelgoals tellen uiteindelijk en we hebben het zelf laten gebeuren.

Nadat we de meiden in de rust een spoedcursus logica hadden gegeven, leek het er in de tweede helft op dat het kwartje viel. Maar in de 20e minuut werd Eerbeek toch weer uitgenodigd  om vanaf de 16 op het doel te komen schieten en dat deden ze dan ook dankbaar en vooral succesvol.

Toen enkele minuten na de 2-0 ook nog eens nummer 3 (ook weer met veel gefrommel) in het net ging, waren ook Sandra en ik ook even de weg kwijt.

Quotes na de 3-0; “het is vandaag echt pannenkoekvoetbal, maar niet genoeg voor een volkoren pannenkoek” / “ik denk dat we vanavond even aan de drank moeten” en “ik mis vandaag alle logica van deze wereld”.

Duidelijk is dat we vandaag even helemaal de weg kwijt waren; eerst de meiden en daarna Sandra en ik. En dat is jammer, want nu missen we alle aansluiting naar de top. Maar goed, we denken ook dat de laatste wedstrijden wel lieten zien dat we beter nog even in deze klasse kunnen blijven. Teams als WSV, Zutphen en Eerbeek zijn gewoon al iets tot veel verder dan wij. En ik denk dat het maar zo kan zijn dat we vandaag tegen de kampioen van deze competitie hebben gespeeld. Ik vond namelijk van alle tegenstanders waar tegen we tot nu toe hebben gespeeld Eerbeek toch de sterkste, dan wel in ieder geval het slimst spelend!

Nu we onze plek kennen, gaan we lekker dit najaar uitspelen en ons toch tactisch – en voor sommigen ook nog een stuk technisch – voorbereiden op de voorjaarscompetitie.

Groetjes Eddy

Opstelling SJO Oeken-Brummen MO15-1: Dione de Boer, Mare Petrie, Sophie v.d. Langenberg, Isabel Knoppers,   Julin Hendriks, Jula Gottmer, Jasmijn van Dijk, Jans Huisken, Anouk Felder, Anna Kok, Elianne Massen, Novalee Mom, Lisa Esselink, Jozephine en Hella de Jong