• Over SJO Oeken-Brummen

Sinds het seizoen seizoen 2015/2016 werken vv Oeken en Sportclub Brummen samen. Op dit moment vallen alle jeugd –en dames teams onder deze samenwerking, SJO Oeken-Brummen, en wordt er getraind en gespeeld op de accommodaties van beide verenigingen.

Het eerste contact om mogelijke samenwerking te onderzoeken werd gelegd in mei 2015. Al pratend langs de velden van een van beide clubs bleek dat beide clubs veel meiden/dames leden hadden maar ook onvoldoende speelsters voor volledige teams per leeftijdscategorie. Al snel werd er overeengekomen te gaan samenwerken. In juni 2015 werden de plannen voor de geplande samenwerking tussen beide clubs gepresenteerd aan alle meiden en dames. Vanaf het seizoen 2015/2016 werden nagenoeg alle meiden en dames werden ondergebracht in het zogenaamde samenwerkingsverband ST Oeken/ Brummen. Er namen 4 meiden teams en 1 dames team uit de samenwerking deel aan de competitie. Om de meiden/dames teams een eigen identiteit te geven werd besloten deze teams in mooie nieuwe donkerblauwe tenues te steken. In augustus 2015 werd de kleding gepresenteerd tijdens een persmoment in de muziektent op het marktplein in Brummen. Vanaf het begin was deze samenwerking zeer succesvol.

Het seizoen erna bleek dat Oeken bij de JO13 en JO15 categorie te weinig spelers tot haar beschikking had om voor deze categorieën zelfstandig een elftal te kunnen vormen. Door het succes bij de meiden waren beide verengingen er al snel uit dat de samenwerking verder uitgebreid moest worden. Uiteindelijk werd besloten ook de de JO17 in de samenwerking te betrekken. Vanaf het seizoen 2016/2017 speelden in de samenwerking vanuit beide clubs ook 12 teams mee vanuit de samenwerking in de leeftijdscategorieën JO13, JO15 en JO17 ( 4 in iedere categorie).

Tijdens de evaluaties in januari 2017 bleek al snel dat ook de samenwerking bij de jongens tot dan toe succesvol verlopen was. Al snel werd dan ook besloten om vanaf het seizoen 2017/2018 de volledige jeugdafdeling en het vrouwenteam onder de samenwerking te vallen. De opzet van de samenwerking is nagenoeg hetzelfde als bij de meiden en dames. Uitzondering daarop is de kleding waarin gespeeld wordt. In tegenstelling tot de meiden spelen de jongens die onder de samenwerking vallen (nog) niet in het donkerblauw maar in de kleuren van of vv Oeken of Sportclub Brummen.

Een belangrijke reden om te besluiten tot verdere uitbreiding van de samenwerking is dat beide verenigingen ervoor willen zorgen dat alle jongens en meiden uit Brummen en Oeken die graag willen voetballen dat ook daadwerkelijk kunnen doen. En dan ook zoveel mogelijk met leeftijdsgenoten en als het enigszins kan ook op hun eigen niveau. De geografische ontwikkeling van het dorp Brummen toont aan dat de totale aanwas van nieuwe leden steeds minder zal worden.

Vanaf het seizoen 2019/2020 spelen alle jeugdteams uit de samenwerking in een nieuw tenue. Mede dankzij hoofdsponsor 123inkt.nl is een nieuwe tenue tot stand gekomen waarin beide clubs te herkennen zijn.

Meer weten over de samenwerking tussen Sportclub Brummen en vv Oeken? Neem dan contact op via secretaris@sjo-oeken-brummen.nl