‘Ondernemer in the spotlight’ Coldenhove Papier

Sponsor Coldenhove Papier

Via voetbalclubs in contact met jongeren                                         door Daniёlla Elshof

Sportclub Brummen is niet de enige club die door het Eerbeekse Coldenhove Papier wordt gesponsord. Hall, Eerbeek, Dieren, Oeken; alle voetbalverenigingen in de omgeving kunnen rekenen op steun van de papierfabrikant. Het bedrijf heeft een duidelijke visie op het belang van voetbalclubs en de argumenten voor sponsoring zijn al net zo helder. In contact komen met jonge mensen is daarbij één van de belangrijkste overwegingen.

Coldenhove Papier eerbeek

Voetbal belangrijk voor dorpen
Gerben Bulten, HR-manager bij Coldenhove Papier en de man die de sponsorcontracten met onder meer onze club sloot, vertelt: “Wij zijn niet de typische sponsor die bij elke wedstrijd aanwezig is. Maar dat neemt niet weg dat wij enorm veel waarde hechten aan de voetbalclubs in onze omgeving. Niet voor niets hebben we net weer een nieuw driejarig sponsorcontract afgesloten. Wij zien heel goed de belangrijke rol die voetbalverenigingen in een gemeenschap spelen, de sociale cohesie die een club brengt. We zien de enorme betrokkenheid bij een club, al die mensen die heel veel tijd en energie in hun club steken.Ontzettend belangrijk voor dorpen. En wij vinden het mooi dat we daar als organisatie aan kunnen bijdragen.”

Tegelijkertijd is Bulten ook helder over het belang van Coldenhove Papier. “Wij zijn een bedrijf dat nu en in de toekomst jonge mensen nodig heeft. De gemiddelde leeftijd van de 130 medewerkers bij Coldenhove Papier is 44 jaar. Niet heel oud op zich, maar wel als je bedenkt dat je hier vanaf je twintigste kunt werken. Natuurlijk kunnen we adverteren of social media inzetten, maar wij  zoeken liever naar plekken waar veel jonge mensen zitten. Voetbal is een sport voor iedereen en via de voetbalclubs bereiken we heel veel jongeren. Coldenhove Papier heeft gemiddeld zo’n acht vacatures per jaar. Het moet toch mogelijk zijn die vanuit de eigen omgeving in te vullen. Dat is voor ons een belangrijke reden om in contact te komen met voetbalclubs. We willen ook graag een keer de A- en B-teams uitnodigen voor een rondleiding hier, een vrijblijvende kennismaking. Wie weet wat daar in de toekomst uit kan komen.”

Vitale medewerkers
In principe zoekt Coldenhove Papier naar een win-win-situatie. Zij leveren een bijdrage aan de voetbalverenigingen in de omgeving en daar staat tegenover dat het bedrijf een directe mogelijkheid heeft in contact te komen met jongeren. Daarnaast heeft de papierfabrikant afgesproken dat al hun medewerkers en hun kinderen gratis lid mogen zijn van de gesponsorde voetbalclubs. Het bedrijf hecht veel waarde aan de vitaliteit van hun mensen en sporten speelt daarbij een belangrijke rol. “Afgelopen jaar was voor Coldenhove Papier ons ‘vitaliteitsjaar’. Alle medewerkers kregen een aanmoedigingscheque van 50 euro, die ze mochten verzilveren als ze lid zijn of werden van een sportclub. We hebben vitaliteitsafspraken gemaakt met het personeel en vitaliteitsdagen georganiseerd waarbij ze konden kennismaken met allerlei sporten. Eens in de zes weken delen we gratis fruit uit en onze kantine is sinds afgelopen jaar frituurvrij. Verder kunnen medewerkers met een BMI boven de 30 gratis gesprekken krijgen met een diëtiste. We hechten veel waarde aan gezonde medewerkers. Ook daarin is sprake van win-win. Mensen hebben er natuurlijk zelf belang bij zich gezond en goed te voelen en voor Coldenhove Papier levert het een heel laag ziekteverzuimop. Het sponsoren van voetbalverenigingen past in dat kader heel goed bij ons.”

Stage lopen bij Coldenhove Papier
Elk half jaar zoekt Coldenhove Papier tien stagiaires voor diverse functies in de organisatie. Jongeren die interesse hebben in een leuk stagebedrijf in de buurt voor een half jaar of een jaar kunnen dat laten weten via e-mail: jobs@ColdenhovePapier.com. Vanaf september kan Coldenhove Papier weer HBO-(of academische) stagiaires op het gebied van chemische technologie, werktuigbouwkunde, verkoop, marketing, HR, financiën, IT en elektrotechniek plaatsen.

Coldenhove Papier Eerbeek

Coldenhove Papier in Eerbeek
Familiebedrijf Coldenhove Papier bestaat al eeuwenlang. De papierfabriek werd opgericht in 1661 in Eerbeek en heeft klanten over de hele wereld. Gekleurd karton, decoratief papier, blisterverpakkingen, enveloppen, sublimatie transferpapier, blisterpapier …, je kunt het zo gek niet bedenken. Als het gemaakt is van papier, dan wordt het in Eerbeek gemaakt. Er werken in totaal 130 mensen bij Coldenhove Papier in Eerbeek.