• (Victoria Boys MO15-2 – SJO Oeken Brummen MO15-1; ruststand 0-3 eindstand 0-4)

Het zou vandaag vooralsnog de laatst hete dag worden van dit jaar; de thermometers zouden â€™s middags weer de 30° aantikken dan wel voorbij gaan. Wij hadden geluk dat we ’s morgens moesten aantreden bij Victoria Boys in Apeldoorn. Op tijd op het verst mogelijke veld aangekomen voor de warming up, sommeerde de scheidsrechter de meiden eerst weer naar de kleedkamer om de pasjescontrole te daar te doen (?!). Nadat de meiden 15 minuten stonden bij te kleuren in de zon en nog geen controle hadden gehad, besloten we de meiden terug te halen naar het veld om alsnog een warming up te doen in de hoop dat we zo spoedig mogelijk konden beginnen. Maar toen alle 22 meiden klaarstonden voor de aftrap moesten eerst de cornervlaggen nog worden gehaald en geplaatst… Met de nodige vertraging konden we dan eindelijk aftrappen voor het nieuwe seizoen. In het eerste kwartier moesten bij beide teams de meiden nog zichtbaar aan elkaar wennen en weer in het spel komen. Een conditie achterstand door de zomervakanties was bij iedereen in het veld goed zichtbaar. Na het eerste kwartier de thuismeiden de meeste tijd op hun eigen helft houden, werd de druk eindelijk beloond toen Jula na goed doorzetten op rechts opende op Jasmijn. Jasmijn mocht de bal meenemen en de keepster uitspelen in de lange hoek.
    Slechts zes minuten later was het weer Jula die goed het overzicht hield en dit keer Julin aanspeelde op links. Ook Julin bleef scherp en schoot bekeken de 0-2 binnen. Na de twee assists beloonde Jula zichzelf in de 22 e minuut met ook een doelpunt, door vanaf 18 meter strak over de keepster te schieten.

In de tweede helft boden de meiden uit Apeldoorn meer weerstand en konden zij zelfs onze verdediging af en toe goed onder druk krijgen. Drie hele goede reddingen van Dione en af en toe stevig ingrijpen van de verdedigsters onder leiding van Mare en Novalee weerhielden de thuisploeg van scoren. Acht minuten voor tijd verstoorde Jasmijn de droom van de Apeldoornse meiden op een tegendoelpunt door zichzelf vrij te spelen op rechts en vanaf de zestien de 0-4 binnen te schieten.

Vandaag hebben we een leuke eerste wedstrijd van het seizoen gezien van onze MO15. Sandra en ik hebben al veel aanknopingspunten gezien die ons verder kunnen helpen het team klaar te maken voor de competitie en de komende bekerwedstrijden. Het beeld dat we van het team hadden klopt redelijk goed, dus ik denk dat we met hier en daar wat uitproberen en gericht trainen op de dingen die verder verbeterd kunnen worden al snel vooruitgang kunnen boeken. Ik ben in ieder geval trots op de meiden en wat ze vandaag al hebben laten zien! De terugreis duurde door een optocht van meer dan honderd vrachtauto’s, die gehandicapte kinderen rondreden in de regio Apeldoorn aanzienlijk langer, maar de drie punten gingen in ieder geval in de kofferbak mee naar Brummen!

Groetjes Eddy
    Opstelling SJO Oeken-Brummen MO15-1: Dione de Boer, Mare Petrie, Sophie v.d. Langenberg, Novalee Mom, Lisa Esselink, Isabel Knoppers, Elianne Massen, Rosa Neuteboom, Julin Hendriks, Jula Gottmer, Jasmijn van Dijk, Jans Huisken, Lola v.d. Broek