• Koppel Darttoernooi 2020 wederom groot succes

    28 jan 2020
  • KANTINE SPORTCLUB BRUMMEN OMGETOVERD TOT ‘ALLY PALLY’

    Om klokslag 20.00 uur op vrijdagavond 24 januari raakten de eerste pijlen de dartborden tijdens de tweede editie van het Hazenberg Koppel Darttoernooi. Onder het toeziend oog van het publiek in een uitverkocht ‘Ally Pally’ werd er door 40 koppels gestreden om de wisseltrofee. Een kleine week voorafgaand aan het toernooi vond de traditionele ‘live loting’ plaats via een livestream op Facebook. Nadat in studio de Hazenberg enkele koppels grondig geanalyseerd waren, rolden onder nauwkeurig toezicht van de aanwezige notaris alle 40 deelnemers uit de geel-blauwe balletjes. Er werd gestreden in 8 verschillende poules van 5 koppels.

    Na een succesvolle eerste editie bleek een groot deelnemersveld op revanche gebrand te zijn. Voorafgaand aan het toernooi werd bekend dat enkele koppels ook daadwerkelijk op trainingskamp zijn geweest. Zo werd er in Afrika geoefend met speerwerpen en zo oefende een andere deelnemer met chopsticks in Thailand. De strijd barstte los en niets bleek te gek op deze avond. Met pijlen van 80 cent werden de dubbels gevonden en één van de topfavorieten werd door de underdog uit de poule geknikkerd. Het fanatisme spatte er van af en alles was er aan gedaan om bij de beste 2 koppels in de poule te eindigen. Het niveau lag vanzelfsprekend erg hoog, ‘one hundreddd and eiggggghhhties’ waren geen uitzondering, echter wist toch een enkele deelnemer ook de lamp boven het bord te raken. De knock-outfase was aangebroken en ieder koppel kon zich geen foutje op de dubbel meer permitteren. Zowel de spanning als de sfeer nam toe, menig BDO organisator kon jaloers zijn op het zingende Brummense publiek. Datzelfde publiek zag dat er in de finale tussen de koppels Martin Prins & Harry van Wijk en Arjan Eikelboom & Thijs de Brouwer werd gestreden om de wisseltrofee. Onder leiding van de ingevlogen Russ Bray en zijn ‘tel’ maat gooide het eerstgenoemde duo naar een vrij simpele 3-1 overwinning en wisten zij daarmee hun titel te prolongeren. Voor de tweede keer op rij sleepten ‘Harry & Tankie’ de beker en gesponsorde prijzen door Houx Sport en Paul Hurenkamp Men and Women mee naar huis.

    Een prachtige avond vol spanning, sensatie en fanatisme werd afgesloten onder het genot van een drankje. De toernooidirectie blikt terug op een groot succes en wenst een ieder alvast een succesvol trainingsjaar toe. Een derde editie van dit Hazenberg Koppeldarttoernooi is dan ook niet langer een vraagteken. De organisatie kijkt alvast uit naar de Brummense Foudte Partie, bent u ook benieuwd? Houdt Social Media in de gaten!