• Jo 19-2 kampioen dankzij sublieme technische staf, of….?

7 dec 2017
  • Aan het begin van het seizoen werden de teamindelingen voor komend seizoen bekend gemaakt. Dat valt voor sommige spelers, ouders, trainers en leiders niet altijd mee. Dit blijft ook altijd een van de moeilijkste vraagstukken bij een sportvereniging en we mogen ons petje afnemen voor de mensen die deze verantwoordelijkheid nemen. Waar het uiteindelijk om gaat is dat wij willen voetballen, plezier hebben, ons lekker uitleven op het veld en als het even kan winnen. En daarna lekker uitleven na de wedstrijd. Ook dat doe je met het team. Gezamenlijk de wedstrijd analyseren. Samen lachen over de kunde en onkunde die wij deze middag weer op het veld hebben tentoon gespreid. Ja, wij durven rustig te beweren dat wij ons trouwe publiek regelmatig met open mond hebben laten staan maar dat ze ook wel eens dubbel hebben gelegen over de "acrobatieke" acties van onze mannen.

Maar, daar stonden ze dan, aan het begin van het seizoen. 17 voetballers, een samen geraapt stelletje, die vorig seizoen in 4 verschillende elftallen speelden bij twee verschillende clubs, helaas nog zonder technische staf. Na stevig overleg en goede scouting in het voortraject heeft Jeroen Jonkman toen het voortouw genomen. Iets waarvoor wij hem zeer erkentelijk zijn. Jeroen nam de dinsdag training op zich en na de TC uitgebreid te hebben met Jerry klomp, Erwin Straatman, Richard Kleverwal en Bas Jansen, kon het seizoen eigenlijk al niet meer stuk. De trainingen begonnen en de mannetjes moesten op elkaar ingespeeld raken. Het was voor iedereen even wennen. Wie speelt waar? Wie kan wat? Jonge haantjes die door de oudere haantjes iets ingedamd moesten worden, maar het leek redelijk te kloppen naar een paar trainingen.

Tijd voor oefenwedstrijden waren er niet. Dus meteen de beker in. Dat was me wat. Of juist niet. Hieruit blijkt hoe belangrijk het is dat een team op elkaar ingespeeld is. Het was los zand. Er zat geen lijn in. Men wist niet van elkaar wat men deed. Ondanks dat, 3 wedstrijden: 1 gelijk, 1 verloren en de laatste gewonnen. Na 3 wedstrijden had de TC er al wat lijn in gekregen.

Dan. Aanvang competitie. Een mooie indeling. Lekker veel in de buurt bij leuke tegenstanders. Als kers op de taart kreeg JO 19-2 mooie inloopshirts van Dick Wagenaar woningstoffeerder. Nu bleek hoe sterk de TC van dit team is. Er werd in de competitie geen wedstrijd meer verloren. Eén keer gelijk, en dat tegen de nummer laatst, de rest alles gewonnen. Het ging lang niet altijd gemakkelijk maar door het uitstekende technische inzicht van deze TC wisten zij de poppetjes steeds op de goede plaats te hebben gezet. Het resultaat: JO 19-2 KAMPIOEN. Zij spelen een halve competitie.

Maar zonder gekheid. Dit kampioenschap hebben de mannen helemaal zelf gedaan. Wij zagen dat ze in het begin wel een beetje aan elkaar moesten wennen. Ze kenden elkaar maar een team was het nog niet. Dit team hebben zij uiteindelijk zelf gevormd. Ze hebben er samen voor gestreden en getraind. De opkomst op de trainingen was ondanks de vele toetsen en schoolreisjes die deze gasten tegenwoordig allemaal hebben naar Verweggiestan. Ook na de wedstrijden heeft het team zich gevonden, zelfs na uitwedstrijden. Ff nog langs de kantine in Brummen met zijn allen een drankje pakken. Mannen van de JO 19-2, wij zijn trots op jullie dat jullie dit zo mooi hebben opgepakt en terecht kampioen zijn geworden. Als Tc hopen wij er ook in het voorjaar samen met jullie weer een mooi seizoen van te maken. Wij hebben er in ieder geval zin in.

TC JO 19-2