• FC Zutphen revancheert zich op onze MO15

  12 nov 2019
 • “FC Zutphen revancheert zich op onze MO15“

   

  (SJO Oeken Brummen MO15-1 – Zutphen MO15-1; ruststand 0-1 eindstand 0-1)

   

  Na de bekerkraker van vorige week woensdag moesten onze meiden het weer tegen hun klasgenootjes uit Zutphen opnemen, dit keer voor de competitie. Viel het muntje vorige week nog gunstig voor ons, vandaag zou die maar zo naar de ander kant kunnen rollen. Daar konden we op voorhand al mee leven, want we wisten dat het weer een enerverende partij zou worden, waarbij de meiden niets voor elkaar onder zouden doen.

   

  Een licht veldoverwicht voor onze meiden in de beginfase resulteerde in 2 keer een 100% kans, maar de anders trefzekere meiden kregen de bal niet achter de wederom goed keepende Zutphense doelvrouw. Verder ging het spel redelijk gelijk op met kansen voor beide teams, maar aan onze zijde hield Anouk het doel goed schoon. Het duurde tot de 24e minuut voordat de score werd geopend, nadat de Zutphense meiden het initiatief en het overwicht hadden over genomen. Door slecht doorverdedigen konden de Zutphense aanvallers snel uitbreken en van afstand raak schieten, nog voordat onze meiden in de gaten hadden wat er aan de hand was. Jammer, want hier hadden we naar aanleiding van de vorige wedstrijd hard op getraind…

  De rest van de eerste helft gaf verder een raar,  bijna surrealistisch spelbeeld, waarbij onze meiden ineens collectief bang waren voor de bal door er steeds voor weg te duiken. Het werd helemaal vreemd toen aanvoerster Elianne op het middenveld de veters van haar tegenstander ging zitten strikken, omdat deze handschoenen aanhad en de Zutphense meiden ondertussen vrolijk verder gingen met druk zetten richting onze doel. De druk van de meiden uit Zutphen over de rest van de eerste helft vertaalde zich gelukkig niet in verdere doelpunten.

   

  In de rust zijn Sandra en ik voor het eerst “functioneel boos” geworden, zoals dat heet bij mensen die niet echt boos kunnen worden. We vertelden de meiden dat ze echt wel heel snel vriendschap moesten gaan sluiten met de bal om er nog iets van te maken. De eerste de beste die nog zou wegduiken voor een bal, zouden we meteen wisselen…

  Moet gezegd; het ging in de tweede helft al stukken beter, maar slechte eindpasses leidden niet tot de oh zo gewenste gelijkmaker. Een doelpunt heeft de hele tweede helft echt wel in de lucht gehangen, maar de meiden uit Zutphen weigerden te buigen voor de druk van onze meiden en namen dus terecht de drie punten mee naar de andere kant van de IJssel.

   

  Het verlies van vandaag deed ons zakken naar de vierde plaats op de ranglijst, maar daar kunnen we gezien het spelbeeld van de laatste wedstijden goed mee leven. Wij denken dat we dit seizoen verder moeten inzetten op ontwikkeling van het veldspel, want daar is nog steeds veel winst te behalen. Dit vergt achteraf gezien toch iets meer tijd dan deze najaarscompetitie, maar dat hebben we er graag voor over!

  Ondanks vandaag te hebben verloren hebben we toch afgesloten met een gezamenlijk frietje, deze hadden de meiden nog van mij tegoed voor de winst in de beker en omdat ik eerder deze week weer een jaartje wijzer ben geworden.

   

  Groetjes Eddy

   

  Opstelling SJO Oeken-Brummen MO15-1: Dione de Boer, Mare Petrie, Sophie v.d. Langenberg, Isabel Knoppers,  Rosa Neuteboom, Julin Hendriks, Jula Gottmer, Jasmijn van Dijk, Jans Huisken, Lola v.d. Broek, Anouk Felder, Anna Kok, Elianne Massen, Novalee Mom, Lisa Esselink