Brummen Beweegt van start tijdens Nationale Sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek, die wordt gehouden van 15 tot en met 28 september start bij Sportclub Brummen: Brummen BeweegtEen initiatief met als doel om ouderen de mogelijkheid te bieden om te bewegen. Op iedere werkdag biedt het 55-plussers de gelegenheid om te bewegen met anderen en na afloop onder het genot van een kop koffie of thee even na te praten.

Wat gaan we doen?

Brummen Beweegt is een laagdrempelig sportaanbod voor 55-plussers waarbij bewegen en ontmoeten centraal staan. Het is niet de bedoeling om je in het zweet te werken. Wel worden de uitgezette beweegoefeningen op en rond de sportvelden gezamenlijk doorlopen. Zijn er oefeningen bij waartoe je, om wat voor een reden ook, niet in staat bent dan sla je die simpelweg over. De beweegoefeningen zijn gericht op het soepel bewegen, het vergroten van het uithoudingsvermogen en de spierkracht. Wandelen en spelelementen maken ook onderdeel uit van programma. Iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen.

Eens per maand wordt getest wat de vorderingen zijn, zodat je kunt zien dat je fitter geworden bent.

Na het actieve deel van het beweegprogramma van zo’n 45 minuten is er ruimte voor ontmoeting om onder het genot van een kop koffie of thee even na te praten.

Voor wie?

Ouderen van 55+ die graag fitter willen worden en blijven en het leuk vinden om dit samen met anderen te doen. Het hebben van conditie is niet nodig. Wel is het van belang dat deelnemers zelfstandig kunnen lopen.

Wanneer?

Iedere werkdag van 09.00 tot 10.30 uur. Eerst 45 minuten actief bewegen. Even opruimen en 30 minuten napraten. Daarna heb je vanaf 10.30 uur nog een hele dag voor je en je bent ook al actief aan het bewegen geweest.

Kleding

Een flitsend sporttenue is beslist niet nodig. Lekker zittende kleding en een paar sportschoenen is voldoende. Wil je gaan wandelen dan zijn goed zittende wandelschoenen aan te raden.

Meedoen tijdens de Nationale Sportweek van 15 tot en met 28 september is gratis. Wil je Brummen Beweegt uitproberen dan is meedoen tijdens de Nationale Sportweek van 15 tot en met 29 september gratis.

Kosten?

Voor deelname aan Brummen Beweegt na de Nationale Sportweek bedragen de kosten € 7,50 per maand. Hiervoor kun je op werkdagen actief bewegen en na afloop onder het genot van een kop koffie of thee napraten met de deelnemers. De koffie of thee is in de contributie inbegrepen. Brummen Beweegt valt onder het minimabeleid van de gemeente Brummen, dus er is ruimte voor financiële ondersteuning. Voor actieve en rustende leden van Sportclub Brummen is deelname gratis.

Wil je meer weten?

Voor informatie over deze sportieve ontmoetingen neem gerust contact op met Marinus van Tent Beking (06 10556883) of Maaike Jeronimus (06 48478478) of via het emailadres: secretariaat@sportclubbrummen.nl

Bekijk hier de flyer