• Wat heeft vrijheid en vrede met voetbal te maken?

Het antwoord is ALLES! Ieder kent waarschijnlijk wel uit verhalen van ouders en vooral grootouders en anders wel vanuit televisiefilms of in de bioscoop de beelden en verhalen uit de oorlogstijd. En ook de vreugde die in ons land heerste toen we bevrijd werden. Die vrijheid genieten we nog elke dag en mogen we blijven gedenken.

Het onderstaande bericht roept inwoners van Brummen daartoe op en vraagt daarbij praktische steun: ook van leden van onze voetbalvereniging.

Ik doe een beroep op allen die genieten van de vrede en de vrijheid om een stukje van jouw/uw tijd in te zetten om dit feest in Brummen tot een geweldig feest te maken.

Het gaat vooral om heel praktische hulp als stoelen klaar zetten, eten uitdelen etc.) op:

7 mei  van 18.00 tot 21.00 uur (10 personen).

8 mei  van 17.00 tot 20.00 uur.(20 personen).

9 mei  van 15.00 tot 17.00 en17.00 tot 22.00 uur
               (20 personen)

10 mei van 12.00 tot 17.00 en 17.00 tot 21.00 uur
              (20 personen)

Als je/u wilt meehelpen geef je dan in september op bij mij.

Bert Garssen (0653782074)/ bertgarssen@gmail.com

75 jaar vrede en vrijheid – een feest voor jong en oud

In mei 2020  is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd.

75 jaar vrede en vrijheid: een feit dat naar onze mening uitgebreid door jong en oud moet worden gevierd.

Nieuwsgierig naar onze plannen? Hier komen ze.

• De groepen 7 en 8 van de gemeentelijke basisscholen krijgen in maart en april 2020  les over de geschiedenis van de bevrijding. Naar aanleiding daarvan maken de leerlingen tekeningen die vrede en vrijheid als thema hebben.

• Op vrijdag 8 mei 2020 kunnen de kinderen in sporthal Rhienderoord kosteloos deelnemen aan een “oorlogsmaaltijd”; elk kind mag een oma of opa meenemen. Het muzikale toetje wordt gevormd door een deel van The armed man, een mis voor de vrede,  van Karl Jenkins.

• Op zaterdag 9 mei en zondag 10 mei voeren een projectkoor, een jeugdkoor, solisten en een groot orkest in de Brummense sporthal het spectaculaire  The armed man van Karl Jenkins uit,  waarbij op een groot scherm de kindertekeningen zullen worden geprojecteerd.

Wij zijn op zoek naar enthousiastelingen, die willen helpen bij onder meer  het opbouwen, inrichten en  uitruimen van de sporthal, de kindermaaltijd en de twee concerten.

Op wie mogen we rekenen?

Mia van der Westen, Marianne Boesveld, Tatyana Larina en Romano Mediati